Παγωμένος ελληνικός καφές;
Δοκιμασέ το και θα πάθεις πλάκα!
Αν είσαι φανατικός λάτρης του ελληνικού καφέ
και ξενερώνεις που δεν μπορείς να τον απολαύσεις…
τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν η ζέστη
χτυπάει κόκκινο… μη σκας!
Σου έχουμε τη λύση.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τον αποχωριστείς.
Μπορείς να τον απολαύσεις και παγωμένο
και πίστεψέ με..είναι το τέλειος!
Για να στο λέω αυτό εγώ,
που πίνω επί 10 χρόνια πρωί, μεσημέρι,
βράδυ φραπέ κάτι σημαίνει…
Η διαδικασία δημιουργίας του
είναι λίγο μπελαλίδικη, αλλά αξίζει τον κόπο.
Πως θα τον φτιάξεις, λοιπόν:
-Φτιάξε μία διπλή δόση ελληνικού
(ακριβώς όπως φτιάχνεις τον ζεστό)
και βάλτον στο ψυγείο
για 5 λεπτάκια να κρυώσει.
(εναλλακτικά μπορείς να τον χτυπήσεις με πάγο)
-Στη συνέχεια πέρασέ τον από ένα φίλτρο
του γαλλικού καφέ και πρόσθεσέ τον
στο ποτήρι με παγάκια.
(με τριμμένο πάγο θα είναι ακόμη καλύτερος)
-Αν θέλεις μπορείς να βάλεις και λίγο αφρόγαλα
ή και σαντιγί..
-Και είσαι έτοιμος!
Είναι πραγματικά εξαιρετικός
και έτοιμος να αλλάξει τα καλοκαίρια σου.
Ως προς τον καφέ που πίνεις τουλάχιστον!
diaforetiko.gr
Δικό μας σχόλιο:
Εμείς δεν έχουμε δοκιμάσει,
έτσι τον καφέ,
αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
Θα το κάνουμε
γιατί μας άρεσε η ιδέα,
με αφρόγαλα ίσως,
αλλά σίγουρα δίχως σαντιγί.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου