Στύφνος Aμπελουρίδα, αγριοντομάτα, βρομόχορτο,
μαυρόχορτο, στρύχνος (Solanum nigrum)
Ο κηπαίος στρύχνος του Διοσκουρίδη φυτρώνει
συνήθως σε ελαιώνες, περβόλια και μποστάνια
ως ζιζάνιο. Περιέχει μικρές ποσότητες σολανίνης,
όμως η τοξικότητά της εξαφανίζεται μόλις βράσει.
Συλλέγεται από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο
και η ελαφρά πικρή, στυφή γεύση του προσθέτει
νοστιμιά σε σαλάτες ή μαγειρέματα
με βλίτα, κολοκυθάκια, πατάτες και φασολάκια,
μειώνοντας τη φυσική γλύκα τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου