Συνταγή-Υλικά
2 φλυτζάνια τσαγιού χονδρό σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
(Εγώ προτιμώ τώρα μαύρη κατά προτίμηση)
2 κουταλιές της σούπας baking powder
αλλά τις ανακατεύουμε
με λίγο χυμό πορτοκάλι
1 φλιτζάνι γάλα πρόβειο
2 φλιτζάνι γιαούρτι πρόβειο (πλήρη)
1 φακελάκι κοπανισμένη μαστίχα δάκρυ
(Αυτό το υλικό είναι πολύ σημαντικό)
4 φλιτζάνι ζάχαρη
3 φλιτζάνι νερό
φλούδα ενός λεμονιού ή πορτοκαλιού
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
2 ξυλάκια κανέλας Κεϊλάνης κατά προτίμηση.
Υ.Γ: Απαραίτητη προϋπόθεση, η καλή διάθεση.
2 σχόλια :
Εγώ πήγαινα στο 3ο δημοτικό και θυμάμαι με τι λαχτάρα τρέχαμε στα διαλείμματα να απολαύσουμε τη σάμαλη του. Το ονομά του δεν το θυμόμουν γιατί είχε επικρατήσει το ...
" Ο Σαμαλάς"
ΑΓΓΕΛΙΚΗ Ν.
Με την ευκαιρία, το έμαθες όμως.
Δημοσίευση σχολίου