Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Εκτάκτως: Κρυφή τηλεφωνική Δημοσκόπηση, αλλά τα ερωτήματα μάλλον θα απαντηθούν οριστικά στις κάλπες, όποτε και αν στηθούν.

Η χώρα μας βγαίνει σιγά-σιγά από μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, κατά την οποία η μισή Ελλάδα κάηκε και μάλιστα σε ζωντανή σύνδεση, με την (δικαιολογημένη) οργή του κόσμου να ξεχειλίζει.
Σε πολιτικό επίπεδο το μεγάλο ερώτημα είναι αν και κατά πόσον αυτά τα γεγονότα θα αποτυπωθούν και στο «χαρτί», με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν και να παίρνουν, έστω και αν είναι, για την ώρα, κρυφές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τηλεφωνική δημοσκόπηση διενεργήθηκε για λογαριασμό μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού, με τα ευρήματα να είναι άκρως ενδιαφέροντα.

Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία παραμένει το πρώτο κόμμα, όμως έχει μια πτώση της τάξης του 4%-5%, πράγμα απολύτως λογικό αν αναλογιστούμε τα όσα έγιναν. Ο μεγάλος χαμένος, παραδόξως, παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν κεφαλαιοποιεί την πτώση του κυβερνώντος κόμματος και «τσιμπάει» μόνον 2 μονάδες, παραμένοντας σχεδόν 10 πίσω από την ΝΔ.

Ο… ανέλπιστος κερδισμένος μοιάζει να είναι το Κίνημα Αλλαγής. Το κόμμα της Φώφης Γεννηματά στη δημοσκόπηση παρουσιάζει άνοδο της τάξεως του 1.5%, φτάνοντας λίγο πάνω από το ποσοστό που πήρε στις εκλογές του 2019 (8,1% τότε). Πλέον βρίσκεται περίπου στο 9%, κάτι που σημαίνει πως… φλερτάρει με το διψήφιο νούμερο- ποσοστό καθόλου άσχημο για το 3ο, θυμίζουμε, κόμμα.

Αυτό «πληγώνει» τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος στοχεύει κυρίως στο κέντρο προκειμένου να γίνει εκ νέου Συνασπισμός εξουσίας, κάτι που για την ώρα μοιάζει ανέφικτο, με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραμένουν πολύ μπροστά.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως και οι στοιχηματικές εταιρίες δίνουν ξεκάθαρο φαβορί την ΝΔ.

Άραγε προλαβαίνει να το «γυρίσει» ο Αλέξης Τσίπρας; Και θα δούμε όντως το Κίνημα Αλλαγής τόσο ψηλά;
Ερωτήματα που θα απαντηθούν στις κάλπες…

Δεν υπάρχουν σχόλια :