Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

Βίντεο: Εξοργισμένοι πολίτες διέκοψαν τη συνεδρίαση στην Τρίπολη.
                        (Φωτογραφίες από arcadiaportal.gr)

Εξοργισμένοι πολίτες διέκοψαν τη συνεδρίαση και άρχισαν να πετάνε αντικείμενα.
Επεισοδιακή εξέλιξη είχε η ψηφοφορία στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου με πολίτες να εισβάλλουν στην αίθουσα και να τα κάνουν γυαλιά καρφιά!
Από νωρίς αγρότες και κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούν στην εγκατάσταση της μονάδας βιοαερίου στην θέση Μπέλμπερη Μαντινείας είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο μέσα κι έξω από το πνευματικό κέντρο εκφράζοντας την διαμαρτυρία τους, ενώ επιτηρούντο από ισχυρή αστυνομική δύναμη.
Πριν από λίγο και κατά την διεξαγωγή ψηφοφορίας για το συγκεκριμένο θέμα, όταν διαπιστώθηκε ότι κάποιοι εκ των περιφερειακών συμβούλων της πλειοψηφούσας παράταξης άλλαξαν θέση από αυτή που είχαν την περασμένη Δευτέρα και στήριζαν την πρόταση του περιφερειάρχη, που ήθελε την έγκριση της μελέτης, με όλες τις παρατηρήσεις των υπηρεσιών και των κατοίκων, μια ομάδα πολιτών παρενέβησαν, προπηλακίζοντας περιφερειακούς συμβούλους, αναποδογύρισαν τα έδρανα, πέταξαν μπουκάλια με νερό και δημιουργήθηκε χάος.
Λόγω των επεισοδίων η συνεδρίαση διεκόπη για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, ενώ ένας πολίτης τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Τρίπολης.
Η αστυνομία παρενέβη και σταμάτησε τα επεισόδια κι έχει απομακρύνει τους πολίτες, ενώ μέσα βρίσκονται ο περιφερειάρχης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι.
Μετά τα επεισόδια ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του ΠΕΣΥ η οριστική διακοπή της συνεδρίασης.Δεν υπάρχουν σχόλια :