Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Η Λαϊκή Ημερησία της Κίνας εισέρχζεται στην χρηματαγορά της Σαγκάης.



Η Λαϊκή Ημερησία, επίσημο όργανο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος που κυβερνά την Κίνα, ανακοίνωσε σήμερα ότι προβλέπει να αντλήσει 527 εκατομμύρια γιουάν (63,5 εκατομμύρια ευρώ) από την εισαγωγή του ιντερνετικού ιστότοπού της στο Χρηματιστήριο της Σανγκάης.
Ο ιστότοπος αυτός, ο οποίος είναι η πρώτη κυβερνητική πύλη ενημέρωσης που θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο, θα προτείνει στην αγορά συνολικά 69,1 εκατομμύρια μετοχές, διευκρινίζει με ανακοίνωσή του ο ιστότοπος της εφημερίδας.
Η εταιρεία της Λαϊκής Ημερησίας, η οποία διαχειρίζεται τον ιστότοπο www.people.com.cn, σκοπεύει να διαθέσει το προϊόν της πώλησης αυτών των τίτλων για επενδύσεις.
Η εισαγωγή αυτή πραγματοποιείται ενώ το Πεκίνο επιδιώκει να καταστήσει πιο ανταγωνιστικά τα επίσημα μέσα ενημέρωσης μετατρέποντάς τα σε εμπορικές οντότητες. Μόνον ένα μικρό μέρος του κεφαλαίου προτείνεται στους μετόχους.
Περίπου δέκα ιντερνετικοί ιστότοποι που ανήκουν στο κράτος, μεταξύ των οποίων αυτός της κινεζικής τηλεόρασης CCTV και αυτός του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων Νέα Κίνα, προβλέπεται να εισαχθούν στο κινεζικό χρηματιστήριο.



Δεν υπάρχουν σχόλια :