Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

Εκατόν ένα κεράκια, για το περίπτερο στην Πανεπιστημίου.

Παραμένει ένας αποκλειστικά ελληνικός θεσμός.

Εκατόν ένα χρόνια μετά τη λειτουργία του πρώτου περιπτέρου στην Ελλάδα, στην οδό Πανεπιστημίου το 1911, το περίπτερο παραμένει αποκλειστικά ελληνικός θεσμός, εξελιγμένος και ταυτόχρονα αναλλοίωτος, αποτελώντας ένα εμπορικό, κοινωνικό αλλά και πολιτισμικό στοιχείο για τη χώρα.
Με αφορμή την επέτειο αυτή, το δίκτυο μικρών σημείων λιανικής kiosky's υπό την αιγίδα της Ένωσης Επαγγελματιών Καπνοπωλών Περιπτερούχων Τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης και πολλών εταιρειών με καταναλωτικά προϊόντα που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο περίπτερο, θα πραγματοποιήσουν καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου σειρά από ειδικές ενέργειες κι εκδηλώσεις.
Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να αναγνωριστεί η σημασία αυτής της εμπορικής δραστηριότητας, παράλληλα να μάθουν οι νεότεροι και να θυμηθούν οι παλαιότεροι για τη μεγάλη ιστορία, που έχει το μικρό αυτό σημείο πώλησης μικροπροϊόντων.
Στο πλαίσιο των δράσεων εντάσσεται και η έκδοση επετειακού λευκώματος με σπάνιο φωτογραφικό υλικό και αναφορές σε ιστορικές περιόδους, τόσο για το περίπτερο όσο και για την ελληνική κοινωνία. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν ανοικτά δρώμενα για τους καταναλωτές, σε διάφορα σημεία της Αθήνας που έχει παρουσία το δίκτυο της kiosky's και όχι μόνο.
Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση Επαγγελματιών Καπνοπωλών Περιπτερούχων Τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης είναι το παλαιότερο σωματείο στον κλάδο των περιπτερούχων με έτος ίδρυσης το 1965 και πλούσια δράση όλα αυτά τα χρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια :