Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Μάλλον τους "ανοίξαμε την όρεξη" μετά την συμφωνία των Πρεσπών. Έλεος!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, σε έκθεση γαστρονομίας που διεξήχθη
 στις 29 Ιανουαρίου στο Βερολίνο υπήρχε επιγραφή που διαφήμιζε
 τη «μακεδονική» κουζίνα των Σκοπίων
 (Macedonian Cuisine, taste of tradition, δηλαδή «Μακεδονική κουζίνα, 
μία γεύση παράδοσης»), και μάλιστα με προτεινόμενο φαγητό ένα άκρως 
ελληνικό πιάτο: τον μουσακά, τον οποίο παρουσίαζαν ως «μακεδονικό» φαγητό.


Και όλα αυτά μόλις λίγες ημέρες μετά την κύρωση από την ελληνική πλευρά
 της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία δε φαίνεται να πείθει τους Σκοπιανούς 
ότι πρέπει να απαρνηθούν τους όρους «Μακεδονία» και «μακεδονικός», 
ενώ δεν κάμπτει τον... γαστρονομικό (και όχι μόνο) αλυτρωτισμό τους.

«Έκαναν διαφήμιση στη “μακεδονική” κουζίνα, των Σκοπίων.
 Όχι σαν FYROM, σαν “Μακεδονία”», ανέφερε χαρακτηριστικά 
μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Ανέστης Παϊπέτης, ιδιοκτήτης εστιατορίου 
και ξενοδοχείου στην Κέρκυρα, εξηγώντας: 
«Είχε μουσακά, γιαούρτι και καφέ ελληνικό, σαν δικά τους προϊόντα».
Δικό μας σχόλιο:
Μάλλον τους "ανοίξαμε την όρεξη"
 μετά την συμφωνία των Πρεσπών. 
Ωστόσο νομίζω ότι και να λένε 
διεθνώς, χρόνια τώρα, όλοι γνωρίζουν 
το GreekTzatziki, Greek Mousaka, 
Greek Salad and soyvlaki.
Έλεος!

Δεν υπάρχουν σχόλια :