Το καρπούζι έχει χαρακτηριστεί από πολλούς
ως ο βασιλιάς του καλοκαιριού.
Οι ελάχιστες θερμίδες του –μόλις 46 ανά φλιτζάνι– αλλά και η υψηλή
περιεκτικότητά του σε βιταμίνες Α και C είναι μερικά επιπλέον κίνητρα
για να το καταναλώνουμε άφοβα.
Ποια άλλα ευεργετικά συστατικά μας παρέχει το καρπούζι
και πώς μπορούν αυτά να ωφελήσουν την υγεία μας; Δείτε παρακάτω...
1. Λυκοπένιο & βιταμίνη C για αντιμετώπιση της φλεγμονής:
Οι φλεγμονές «κρύβονται» πίσω από ποικίλες χρόνιες παθήσεις,
όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η νόσος του Crohn.
Συστατικά του καρπουζιού με αξιόλογη αντιφλεγμονώδη δράση
είναι το λυκοπένιο και η βιταμίνη C.
2. Βιταμίνη Α & C για υγιή μαλλιά και λαμπερό δέρμα: Οι βιταμίνες
του καρπουζιού βελτιώνουν την όψη των μαλλιών και του δέρματος.
Η βιταμίνη C προωθεί την παραγωγή του κολλαγόνου, της πρωτεΐνης
που διατηρεί το δέρμα σφριγηλό και τα μαλλιά δυνατά, ενώ η βιταμίνη Α
είναι απαραίτητη για την ανάπλαση των δερματικών κυττάρων.
3. Νερό & φυτικές ίνες για καλύτερη πέψη: Η υψηλή περιεκτικότητα
του καρπουζιού σε νερό και φυτικές ίνες συμβάλλει στην καλή λειτουργία
του γαστρεντερικού συστήματος, προλαμβάνοντας έτσι τη δυσκοιλιότητα.
4. Μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό για ενυδάτωση: Επαρκή ενυδάτωση
δεν πετυχαίνουμε μόνο με την κατανάλωση νερού
αλλά και με τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά.
Το καρπούζι είναι ιδανικό για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες,
αφού η περιεκτικότητά του σε νερό αγγίζει το εντυπωσιακό 92%.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου