Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Τέσσερις καλοί λόγοι για να τρώμε καρπούζι.

Το καρπούζι έχει χαρακτηριστεί από πολλούς 
ως ο βασιλιάς του καλοκαιριού. 
Οι ελάχιστες θερμίδες του –μόλις 46 ανά φλιτζάνι– αλλά και η υψηλή 
περιεκτικότητά του σε βιταμίνες Α και C είναι μερικά επιπλέον κίνητρα

για να το καταναλώνουμε άφοβα.
Ποια άλλα ευεργετικά συστατικά μας παρέχει το καρπούζι 
και πώς μπορούν αυτά να ωφελήσουν την υγεία μας; Δείτε παρακάτω...

1. Λυκοπένιο & βιταμίνη C για αντιμετώπιση της φλεγμονής: 
Οι φλεγμονές «κρύβονται» πίσω από ποικίλες χρόνιες παθήσεις, 
όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η νόσος του Crohn. 
Συστατικά του καρπουζιού με αξιόλογη αντιφλεγμονώδη δράση 
είναι το λυκοπένιο και η βιταμίνη C.

2. Βιταμίνη Α & C για υγιή μαλλιά και λαμπερό δέρμα: Οι βιταμίνες
 του καρπουζιού βελτιώνουν την όψη των μαλλιών και του δέρματος.
 Η βιταμίνη C προωθεί την παραγωγή του κολλαγόνου, της πρωτεΐνης 
που διατηρεί το δέρμα σφριγηλό και τα μαλλιά δυνατά, ενώ η βιταμίνη Α
 είναι απαραίτητη για την ανάπλαση των δερματικών κυττάρων.

3. Νερό & φυτικές ίνες για καλύτερη πέψη: Η υψηλή περιεκτικότητα 
του καρπουζιού σε νερό και φυτικές ίνες συμβάλλει στην καλή λειτουργία
 του γαστρεντερικού συστήματος, προλαμβάνοντας έτσι τη δυσκοιλιότητα.

4. Μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό για ενυδάτωση: Επαρκή ενυδάτωση
 δεν πετυχαίνουμε μόνο με την κατανάλωση νερού 
αλλά και με τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. 
Το καρπούζι είναι ιδανικό για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες, 
αφού η περιεκτικότητά του σε νερό αγγίζει το εντυπωσιακό 92%.

Δεν υπάρχουν σχόλια :