Τα χρόνια που δεν υπήρχαν λαϊκές και μανάβικα
στην Κρήτη, το κάθε σπιτικό είχε το δικό του κήπο.
Στην αρχή της παραγωγής των λαχανικών
δεν έβγαιναν ικανοποιητικές ποσότητες, έτσι ώστε το κάθε είδος
να μπορεί από μόνο του να στήσει κατσαρόλα.
Οι νοικοκυράδες, λοιπόν, μάζευαν λίγα απ’ όλα για να γεμίσουν ένα ταψί.
Οπότε, αν και πολύ νόστιμο, εκείνα τα χρόνια ήταν πιο πολύ αναγκαστική επιλογή.
Διαδικασία
Κόβετε τα λαχανικά σε καρέ κομμάτια
όπως και το μπριάμ και τα βλίτα
τα ψιλοκόβετε μαζί με το μαϊντανό.
Βάζετε τα υλικά μας σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνετε
και ρίχνετε μπόλικο ελαιόλαδο.
Ανακατεύετε μέχρι το λάδι να απλωθεί
σε όλα τα λαχανικά σας.
Ψήνετε στο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά περίπου.
Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτετε την ξινομυζήθρα
και τη γραβιέρα πάνω από τα λαχανικά.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, Food Styling: Αντωνία Κατή
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου