Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Μια υπέροχη συνταγή! Tέτοια νοστιμιά τόσο τραγανά με ωραία ζύμη δεν έχω ξαναφάει.

Γκιουζλεμέδες ή τηγανόψωμα.
Tέτοια νοστιμιά τόσο τραγανά με ωραία ζύμη 
δεν έχω ξαναφάει.
Την προτείνω μια και δεν κοστίζουν σχεδόν τίποτα.

Tην έφτιαξα κι έγιναν ανάρπαστα..τέτοια νοστιμιά
 τόσο τραγανά με ωραία ζύμη δεν έχω ξαναφάει 
προτείνω μια και δεν κοστίζουν σχεδόν τίποτα 
να τα φτιάξετε κι εσείς θα τα καταευχαριστηθείτε 
όπως κι εμείς !!!!! 
Κι όπως διαπίστωσα κι εγώ ..είναι ο πιο γρήγορος τρόπος
 να γευτεί κανείς τυρόπιτα και τι τυρόπιτα!!!!

Υλικά για ζύμη
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό από την βρύση
1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές κοφτές σούπας μηλόξυδο
500 γραμ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ελαιόλαδο για το τηγάνι

Τι κάνουμε:
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό το λάδι το αλάτι το ξύδι 
το ανακατεύουμε λίγο και αρχίζουμε σιγά σιγά 
ζυμώνοντας συγχρόνως να προσθέτουμε το αλεύρι.
Μόλις δούμε και πλάθεται σταματάμε παίρνει 
περίπου μισό κιλό σταματάμε λοιπόν 
και ζυμώνουμε καλά για λίγα λεπτά να γίνει ομοιόμορφο.
Το κάνουμε σαν μπάλα και κόβουμε κομμάτια 
από το ζυμάρι σε μέγεθος περίπου όσο ένα μήλο μικρό.
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε φύλλο 
με το πλάστη μία μία την μπαλίτσα.
Το μέγεθος όταν ανοίξει να είναι σαν ένα μεγάλο ρηχό πιάτο.
Με ένα κουτάλι ρίχνουμε λίγο λάδι όπως βλέπετε
 πάνω από το φύλλο και με το χέρι τρίβουμε 
λίγη φέτα διάσπαρτη εδώ κι εκεί
 πάνω από το λαδωμένο φύλλο

Κλείνουμε από δεξιά το φύλλο μετά αριστερά ύστερα 
το διπλώνουμε το κάτω μέρος και τέλος κλείνουμε 
με το απέναντι φύλλο να δημιουργηθεί ένας φάκελος
 δείτε κατατοπιστικές φωτογραφίες.
 Δείτε φωτογραφίες.
Τα ετοιμάζουμε όλα κατ αυτόν τον τρόπο.
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί μην κάψει πολύ
 και τα τοποθετούμε μέσα στην αρχή 
σε πιο χαμηλή θερμοκρασία να ψηθούν 
μέσα και μετά δυναμώνουμε
 για να πάρουν ωραίο χρώμα χρυσαφί.
Τα δύο εξαφανίστηκαν ήδη πριν τηγανιστούν όλα…
......... που υπομονή ..!!!
Τα τοποθετούμε καθώς τα βγάζουμε για λίγο 
σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας κι έτοιμα
 για να τα απολαύσουμε πραγματικά ..δοκίμασα
 ζεστό ζεστό τέλειο σας λέω ..δοκίμασα και κρύο
 μετά από ώρες το ίδιο πολύ ωραίο!!!
Μία ωραία ιδέα είναι να ετοιμάσουμε πολλά 
να τα βάλουμε σε σακουλάκια και στην κατάψυξη
 κι όποτε θέλουμε να τα τηγανίζουμε επίσης
 μπορούμε να τα εμπλουτίσουμε μέσα στην γέμιση
 με ότι μας αρέσει αλλά η αυθεντική συνταγή 
της φίλης είναι ακριβώς όπως σας την γράφω παραπάνω.
ΠΗΓΗ
Δικό μας σχόλιο:
Μπορείτε να τα ψήσετε και στο φούρνο σας....
...........αν δεν θέλετε το τηγάνι όπως κι εγώ.

1 σχόλιο :

Unknown είπε...

Τα κάνω χρόνια και αρέσουν σε όλους. Δεν χρειάζεται να τα διπλωνετε σε φάκελα. Απλά βάζετε γέμιση στο μισό φύλλο και το άλλο μισό το διπλώνεται από πάνω. Γίνονται πιο ωραία γιατί είναι παντου καλοψημένα. Θα είναι σαν μισοφέγγαρα.