Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Εύκολη και Λαχταριστή Συνταγή! Τηγανίτες Με Μέλι Και Αμυγδαλόγαλα.

Οι τηγανίτες με μέλι και αμυγδαλόγαλα είναι οι αγαπημένες των παιδιών, κατάλληλες για πρωινό, απογευματινό ή σνακ...
Αυτή η συνταγή θα σας συναρπάσει γιατί είναι στην πιο υγεινή της έκδοση
 και σε μόλις 5 λεπτά έχετε φτιάξει ένα νόστιμο πρωινό για όλη την οικογένεια.
 Υλικά :
Αλεύρι μισό φλυτζάνι λευκό
για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
Αλεύρι μισό φλυτζάνι σικάλεως
1 κουταλιά βρώμη ( σε πούδρα)
2 κ. γλυκού μέλι
1 αυγό αμυγδαλόγαλα
μια πρέζα αλάτι
 Εκτέλεση: Σε ένα μπολ βαθύ χτυπάμε το αυγό καλά, ρίχνουμε λίγο αλάτι 
και στη συνέχεια το μέλι αφού το έχουμε ζεστάνει. *
 Ανακατεύουμε και στη συνέχεια σιτίζουμε το αλεύρι και τη βρώμη 
μέσα στο μπολ σιγά σιγά και τέλος ρίχνουμε το αμυγδαλόγαλα σιγά σιγά ανακατεύοντας.
 Ρίχνουμε τόσο αμυγδαλόγαλα όσο να γίνει ένας χυλός όχι πολύ δεμένος,
 περίπου 3\4 του φλυτζανιού αμυγδαλόγαλα.
Εαν σας πέσει παραπάνω συμπληρώνετε λίγο αλεύρι ακόμα.
 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας 
εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και με ένα μεγάλο κουτάλι 
ρίχνουμε στο τηγάνι μια μια τις τηγανίτες.
 Όταν θα βλεπετε να αρχίζει να κάνει φουσκάλες στην επιφάνεια
 χρειάζεται γύρισμα, θα αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα. 
Σερβίρουμε με κανέλα και λίγο ακόμα σιρόπι μελιού ή μερέντα
και έτοιμες οι Τηγανίτες με μέλι και αμυγδαλόγαλα!
 mymommy.gr
Δικό  μας σχόλιο:
Το πως θα ζεστάνετε το μέλι είναι δική σας επιλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :