Τρώτε περισσότερους ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια και φιστίκια, καθώς και σπόρους
όπως ηλιόσπορο, σουσαμόσπορο και κολοκυθόσπορο.
Οι ξηροί καρποί και σπόροι είναι σχετικά υψηλοί
σε λίπος, ένα μείγμα λινολεϊκού και άλφα-λινολενικού
οξέος, και το περιεχόμενό τους σε λίπος δίνει
μια γλυκιά γεύση.
Περιέχουν επίσης και αρκετές βιταμίνες και μέταλλα.
Μπορείτε να τρώτε επίσης ταχίνι, που είναι υψηλή
πηγή ασβεστίου και άλλων μετάλλων, καθώς
και βούτυρο αμυγδάλου ή φιστικοβούτυρο.
Αγοράστε όμως βούτυρο αμυγδάλου
και φιστικοβούτυρο μόνο από βιολογικά καταστήματα,
διότι τα αντίστοιχα συμβατικά προϊόντα
που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ περιέχουν
υδρογονωμένα φυτικά έλαια. Αποφύγετε να τρώτε
φιστίκια, αν έχετε αλλεργία σε αυτά.
Μελέτες έχουν βρει ότι η υψηλή κατανάλωση
ξηρών καρπών (ιδίως ωμών) μειώνει τον κίνδυνο
για καρδιοπάθεια. Αυτό μπορεί να οφείλεται
στο ότι περιέχουν καλή αναλογία λιπών καθώς
και στο ότι είναι πλούσια σε μέταλλα,
συμπεριλαμβανομένου του μαγνησίου,
που είναι απαραίτητα για την καρδιαγγειακή υγεία.
Πηγη voicenews
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου