Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

"Ξύπνησαν" μνήμες στον παλιό Σιδηροδρομικό σταθμό της Κορίνθου!

Σήμερα "ξύπνησαν" μνήμες,
από τα παλιά,
 στον παλιό Σιδηροδρομικό σταθμό 
της Κορίνθου!Είναι το πρώτο εκδρομικό δρομολόγιο 
της ΤΡΑΙΝΟΣΕ το οποίο έχει ναυλωθεί
 από ξένο τουριστικό πρακτορείο 
και έχει αποκλειστικά ξένους επιβάτες.
Η σιδηροδρομική εκδρομή ξεκίνησε χθες
 από την Πάτρα και οι επιβάτες διανυκτέρευσαν
στο Κατάκολο της Ηλείας.
 Απόψε οι εκδρομείς θα διανυκτερεύσουν 
στην Καλαμάτα και αύριο θα ταξιδέψουν στο Ναύπλιο
 και την Κόρινθο. Την Κυριακή από Κόρινθο
 και μέσω της Μεγαλόπολης θα έρθουν
 στην Κυπαρισσία, όπου επίσης θα διανυκτερεύσουν. 
Τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν για την Πάτρα,
 όπου και θα ολοκληρωθεί η σιδηροδρομική εκδρομή.
Τους ξένους επιβάτες συνοδεύει ο σύμβουλος
 της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Λευτέρης Μαρούσης, 
που σε δηλώσεις του στο «Kalamatajournal» 
τόνισε ότι η προσπάθεια ζωντανέματος 
όλου του σιδηροδρομικού δικτύου Πελοποννήσου, 
με εκδρομικά δρομολόγια, συνεχίζεται 
με μεγάλη επιτυχία. Δήλωσε πολύ ευχαριστημένος
από το ενδιαφέρον των φίλων του σιδηροδρόμου
 και γενικότερα των τουριστών
 για τη συμμετοχή τους 
στις σιδηροδρομικές εκδρομές. 
Επεσήμανε ότι το επόμενο εκδρομικό δρομολόγιο
 θα γίνει το Πάσχα, ενώ ένα ακόμη θα πραγματοποιηθεί
 μία εβδομάδα μετά από το Πάσχα.
Τέλος, όσον αφορά τις εντυπώσεις των ξένων
 επιβατών, σημείωσε ότι είναι πάρα πολύ
 ευχαριστημένοι και πως διαπίστωσαν 
και εκείνοι ότι το σιδηροδρομικό δίκτυο
 της Πελοποννήσου είναι το ομορφότερο της Ευρώπης.
Σημειώνεται ότι πολλοί από τους ξένους επιβάτες 
είχαν μαζί τους ποδήλατα, τα οποία όταν έφτασε 
το τρένο στην Καλαμάτα, τα πήραν και άρχισαν
 βόλτες στην πόλη. Επίσης, πολλοί επιβάτες πήγαν
 στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ να δουν 
τις σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις.
Στ.Μ.

3 σχόλια :

Konstantinos Floridis είπε...

Πριν από 38 χρόνια φιλοξενήθηκα από ένα συμφοιτητή μου στη Μεγαλόπολη.Ήταν η πρώτη και τελευταία(;) φορά στη ζωή μου που ήλθα σε επαφή με την οικογενειακής κλίμακας αγροτική παραγωγή.
Έκοψα τριφύλλι,τάισα το γουρούνι,ήπια κατσικίσιο γάλα (όχι δεν κατάφερα να την αρμέξω :) )Υπάρχουν και φωτογραφίες κάπου χαμένες σε ένα ντουλάπι,στο πατρικό μου στην Αθήνα.Κάποια μέρα θα τις βρω και θα τις αναρτήσω.Το τρένο (τραίνο το γράφαμε τότε),έκανε ώρες για να φτάσει...Τα ίδια και λίγα χρόνια μετά,στο στρατό.ΣΠΑΠ και ΣΕΚ λέγονταν τότε ο ΟΣΕ;
http://youtu.be/kuRbI4uhapo

kARTson είπε...

Ναι ΣΠΑΠ ήταν ο σιδηρόδρομος Πελοποννήσου :) Ελπίζουμε να μην καταστραφεί εντελώς το παρελθόν και ας το κρατήσουν έστω και για τουριστικούς λόγους :) Οι φωτογραφίες αυτές είναι τραβηγμένες χθες Σάββατο, δηλαδή λίγες ώρες πριν.

kARTson είπε...

Είναι το πρώτο εκδρομικό δρομολόγιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ το οποίο έχει ναυλωθεί από ξένο τουριστικό πρακτορείο και έχει αποκλειστικά ξένους επιβάτες.
Η σιδηροδρομική εκδρομή ξεκίνησε χθες από την Πάτρα και οι επιβάτες διανυκτέρευσαν στο Κατάκολο της Ηλείας. Απόψε οι εκδρομείς θα διανυκτερεύσουν στην Καλαμάτα και αύριο θα ταξιδέψουν στο Ναύπλιο και την Κόρινθο. Την Κυριακή από Κόρινθο και μέσω της Μεγαλόπολης θα έρθουν στην Κυπαρισσία, όπου επίσης θα διανυκτερεύσουν. Τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν για την Πάτρα, όπου και θα ολοκληρωθεί η σιδηροδρομική εκδρομή.
Τους ξένους επιβάτες συνοδεύει ο σύμβουλος της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Λευτέρης Μαρούσης, που σε δηλώσεις του στο «Kalamatajournal» τόνισε ότι η προσπάθεια ζωντανέματος όλου του σιδηροδρομικού δικτύου Πελοποννήσου, με εκδρομικά δρομολόγια, συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία. Δήλωσε πολύ ευχαριστημένος από το ενδιαφέρον των φίλων του σιδηροδρόμου και γενικότερα των τουριστών για τη συμμετοχή τους στις σιδηροδρομικές εκδρομές. Επεσήμανε ότι το επόμενο εκδρομικό δρομολόγιο θα γίνει το Πάσχα, ενώ ένα ακόμη θα πραγματοποιηθεί μία εβδομάδα μετά από το Πάσχα.
Τέλος, όσον αφορά τις εντυπώσεις των ξένων επιβατών, σημείωσε ότι είναι πάρα πολύ ευχαριστημένοι και πως διαπίστωσαν και εκείνοι ότι το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου είναι το ομορφότερο της Ευρώπης.
Σημειώνεται ότι πολλοί από τους ξένους επιβάτες είχαν μαζί τους ποδήλατα, τα οποία όταν έφτασε το τρένο στην Καλαμάτα, τα πήραν και άρχισαν βόλτες στην πόλη. Επίσης, πολλοί επιβάτες πήγαν στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ να δουν τις σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις.
Στ.Μ.

http://www.kalamatajournal.gr/%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B1/%CF%84%CF%81%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%85%CF%80%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BE%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%86%CE%AF%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B9%CE%B4%CE%B7%CF%81%CE%BF%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CF%86%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B1/itemid-27