Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012

Μικρά μυστικά, για να μην παρασυρθείτε μετά τη νηστεία.

Ορισμένες πρακτικές συμβουλές
 για να παραμείνετε υγιείς.

Οι μέρες που ακολουθούν είναι πολύ επιβαρυμένες 
σε πρόσληψη λιπαρών και γλυκών, από τα φαγητά, 
όπως αυγά, τυριά, μέχρι τα γλυκά, 
όπως τα παραδοσιακά καλτσούνια, 
κουλούρια, τσουρέκια.

Ορισμένες πρακτικές συμβουλές σχετικά
 με την παρασκευή των φαγητών για να παραμείνουμε 
υγιείς και με σωστό βάρος και μετά το Πάσχα:

- Μην προσθέτετε ζωικό λίπος. 
Προτιμήστε το ελαιόλαδο.

- Μην τρώτε πολλά αυγά. 
Ένα έως δύο στις επτά ημέρες αρκούν.
- Τα κουλούρια, όσο νόστιμα κι αν είναι, 
αυξάνουν το βάρος μας, γιατί δίνουν πολλές θερμίδες.
- Τα τσουρέκια χρειάζονται μεγάλη προσοχή, 
γιατί, καθώς είναι μαλακά και νόστιμα,
 παρασυρόμαστε και τρώμε μεγάλες ποσότητες.
- Αν τα φτιάξετε στο σπίτι, φροντίστε να προσθέσετε
 ελάχιστη ζάχαρη, κατά προτίμηση μαύρη, 
και αλεύρι ολικής άλεσης.

- Αποφύγετε τις πέτσες από το αρνί, γιατί έχουν 
πολύ λίπος και χοληστερόλη.

- Διαλέξτε άπαχα τυριά και εμπλουτίστε 
το διαιτολόγιό σας με πολλές φρέσκες σαλάτες.

- Αντικαταστήστε τη μαγιονέζα με γιαούρτι 
και μουστάρδα, λεμόνι και αλάτι ή λιωμένο 
ανθότυρο με γιαούρτι, μουστάρδα και άνηθο.
Πηγή: myself.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :