Η συγκεκριμένη μέθοδος χρησιμοποιούταν
από τα παλαιότερα χρόνια λόγω της ανάγκης
συντήρησης τροφίμων που καταναλώνονταν συχνά
όπως τα λαχανικά και τα φρούτα για μεγαλύτερο
χρονικό διάστημα από όσο θα μπορούσαν
να διατηρηθούν από μόνα τους.
Η μέθοδος ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη για μακρινά
ταξίδια όπου τότε φυσικά δεν υπήρχε η δυνατότητα
ψύξης αλλά ούτε ήταν γνωστή η χρήση κονσερβών.
Ταυτόχρονα, προσδίδονταν στα τρόφιμα
που συντηρούνταν με αυτόν τον τρόπο μια ιδιαίτερα
ξινή γεύση.
Τουρσί μπορούν να γίνουν όλα τα λαχανικά
με τα πιο συνηθισμένα να είναι: λάχανο, καρότο,
πιπεριά, κουνουπίδι, αγγουράκι, σελινόριζα,
παντζάρι, μελιτζάνα, μανιτάρια, κρεμμυδάκια κα.
Στο ίδιο γυάλινο σκεύος μπορεί να προστεθούν
διάφορα μυρωδικά όπως το σκόρδο, το σέλινο,
ο μαΪντανός, η κάπαρη, αντράκλα κ.ά.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου