Τόσο οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι
το χρησιμοποιούσαν στη μαγειρικές παραδόσεις τους.
Καταναλώνεται φρέσκο σε σαλάτες και ορεκτικά
προσθέτοντας ασυνήθιστη γεύση, τηγανιτό
σε ομελέτες, σε ψαρόσουπες
και είναι ιδανικό μεζέ για τσίπουρο.
Το αποξηραμένο κρίταμο λόγω της αλμυρής γεύσης
που έχει μπορεί να γίνει πολύ ωραίο αλμυρό καρύκευμα.
Κριταμο συνταγή για Αλμυρό μπαχάρι από κρίταμο:
Αποξηραίνουμε τα φύλλα και τα φρέσκα βλαστάρια
στον ήλιο, όταν ξεραθούν τα τοποθετούμε
στο μπλέντερ, τα κάνουμε σκόνη
και τη τοποθετούμε σε ένα αεροστεγές βάζο.
Χρησιμοποιούμε τη σκόνη αντί για αλάτι
ή σαν μπαχάρι σε σαλάτες και σε διάφορα φαγητά.
Το κρίταμο είναι μικρό φυτό που φυτρώνει
συνήθως σε βραχώδεις παραθαλάσσιες περιοχές.
Είναι φυτό γνωστό από την αρχαιότητα
για τις θεραπεύτηκες του ιδιότητες.
Περιέχει σε σημαντικές ποσότητες αιθέρια έλαια,
μεταλλικά άλατα, ιώδιο και βιταμίνες.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου