Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Μπιφτέκια ζουμερά φούρνου.

Υλικά
650 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
Ψίχα από 3 φέτες ψωμιού μέτριες
 (Εναλλακτικά τριμμένη φρυγανιά)
½ φλιτζάνι γάλα
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο, 
ή τριμμένο στον τρίφτη
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ. γλυκού δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο,
 ή ½ κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό (προαιρετικό)
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Μουσκεύετε την ψίχα του ψωμιού στο γάλα,
(Εναλλακτικά τριμένη φρυγανιά) μέχρι 
να φουσκώσει και μετά την στύβετε καλά με τα χέρια.

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε
 όλα τα υπόλοιπα υλικά. 
Προσθέτετε το ψωμί και ζυμώνετε το μείγμα 
πολύ καλά μέχρι να ενοποιηθούν όλα τα υλικά. 
Αφήνετε το μείγμα για 15 λεπτά, να σταθεί.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. 
Πλάθετε στρογγυλά μπιφτέκια, τα αραδιάζετε 
σε λαδωμένο ταψάκι φούρνου και τα ψήνετε 
για 15 – 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα, 
ώστε να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :