Άγνωστες στους Έλληνες οι θεραπευτικές
αλλά και θαυματουργές ιδιότητες του Λωτού.
Δείτε γιατί θα πρέπει να τον περιλάβετε
στο καθημερινό μενού σας.
Το χρυσοκόκκινο χρώμα του οφείλεται στα φλαβονοειδή,
που είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά.
Η γεύση του είναι ιδιαίτερα γλυκιά όταν ωριμάσει
και τα συστατικά που μπορεί να δώσει στον οργανισμό
είναι μοναδικά.
Περιέχει βετουλινικό οξύ, μια ουσία που έχει αποδειχθεί
ότι είναι ιδιαίτερα δραστική ενάντια σε αρκετές
μορφές καρκίνου.
Βοηθάει στην μάχη με τον χρόνο χάρη
στο β-καροτένιο και το λυκοπένιο που έχει
σε μεγάλες ποσότητες.
Είναι πλούσιος σε βιταμίνη C και B καθώς
και σε ιχνοστοιχεία όπως κάλιο, μαγνήσιο, χαλκό, χολίνη.
Τέλος είναι μία πολύ καλή πηγή ενέργειας λόγω
της μεγάλης του περιεκτικότητας σε σε φυσικά σάκχαρα.
1 σχόλιο :
Οι καρποί του λωτού διατηρούνται και στην κατάψυξη με ελάχιστη απώλεια των ωφέλιμων συστατικών του. Επειδή κάθε δένδρο αποδίδει πολλούς λωτούς, όποιος θέλει μπορεί σε σχεδόν ώριμη κατάσταση να τους διατηρήσει παγωμένους. Μόλις ξεπαγώσουν είναι εξαιρετικοί. Μερικοί τοποθετούν στον καταψύκτη και ημιώριμους λωτούς οι οποίοι μόλις ξεπαγώσουν τρώγονται. Να είσαι καλά πάντα, Παναγιώτη, με τα ωραία σου άρθρα. Σωκράτη Σιδηρόπουλος
Δημοσίευση σχολίου