Για τη βάση:
1 συσκευασία, 180 γραμμαρίων, μπισκότα της επιλογής σας
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σοκολάτας
2 κουταλιές της σούπας κομμάτια καραμέλας
Για τη γέμιση
300 γραμμάρια τυρί κρέμα ή ανθότυρο (προαιρετικά)
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γραμμάρια φράουλες κομμένες στη μέση
Προαιρετικά
παγωτό φράουλα
παγωτό καϊμάκι
Εκτέλεση-Για τη βάση
Απλώνουμε στον πάτο ενός κυκλικού ταψιού μεσαίου μεγέθους
τα θρυμματισμένα μπισκότα.
Περιχύνουμε με 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σοκολάτας
και πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας κομμάτια καραμέλας.
Ψήνουμε τη βάση στο φούρνο για 20 λεπτά.
Για τη γέμιση
Σε ένα μίξερ χτυπάμε στη δυνατή σκάλα την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Για τη συναρμολόγηση βάσης - γέμισης
Σε ένα ποτήρι βάζουμε στον πάτο 2 κουταλιές της σούπας από τη βάση,
2 κουταλιές της σούπας από τη γέμιση και 4 φράουλες κομμένες στη μέση.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να γεμίσει το ποτήρι μας.
Το ίδιο κάνουμε και για τα υπόλοιπα ποτήρια.
Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και σερβίρουμε.
Μπορούμε να προσθέσουμε εάν θέλουμε και έτοιμο παγωτό φράουλα και καϊμάκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου