Οι περισσότεροι άνθρωποι αγαπούν τη ζάχαρη
και γενικά ό, τι παρασκευάζεται με ζάχαρη.
Είναι όμως γνωστό ότι η κατανάλωση ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο είναι βλαπτική
για την υγεία, προκαλώντας μεταξύ άλλων παχυσαρκία, διαβήτη ή και καρκίνο.
Πολλοί άνθρωποι στρέφονται σε τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, αλλά αυτές
είναι ακόμα πιο επικίνδυνες για την υγεία από ό, τι η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο.
Και όμως υπάρχει μια φυσική ζάχαρη, η οποία όχι μόνο δεν είναι βλαπτική,
αλλά και ευεργετεί τον οργανισμό και η κατανάλωσή της δεν προκαλεί αύξηση βάρους.
Η ζάχαρη αυτή είναι η ζάχαρη από καρύδα (coconutsugar).
Αυτή η ζάχαρη παράγεται από τα λουλούδια του δένδρου της καρύδας.
Έχει χρησιμοποιηθεί ως παραδοσιακό γλυκαντικό για χιλιάδες χρόνια
στη Νότια και Νοτιοανατολική Ασία.
Οι μεγαλύτερες χώρες παραγωγής του είναι η Φιλιππίνες και η Ινδονησία.
Είναι γλυκιά σαν την μαύρη ζάχαρη.
Η ζάχαρη της καρύδας δεν προκαλεί υπεργλυκαιμία ή υψηλό σάκχαρο του αίματος.
Ο γλυκαιμικός δείκτης της ζάχαρης της καρύδας είναι 35 και κατατάσσεται
στις τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.
Ως σύγκριση αναφέρουμε ότι ο γλυκαιμικός δείκτης της ζάχαρης
από ζαχαροκάλαμο κυμαίνεται από 65-100, του σιροπιού σφενδάμου
είναι 69 και του μελιού είναι 70.
Ο γλυκαιμικός δείκτης δείχνει πόσο γρήγορα μια τροφή μετατρέπεται σε ζάχαρη.
Τροφές χαμηλές σε γλυκαιμικό δείκτη μπορούν να βοηθήσουν
στον έλεγχο ασθενειών, όπως διαβήτης και παχυσαρκία.
Πηγη voicenews
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου