Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Κλασική συνταγή με γεύση πορτοκάλι παραδοσιακής βασιλόπιτας.

Υλικά για 4-6 άτομα
260 γραμμάρια πορτοκάλια
250 γραμμάρια ελαιόλαδο
400 γραμμάρια ζάχαρη
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αυγά
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
5 σταγόνες μαστιχέλαιο
1 κουταλιά του γλυκού μαχλέπι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς 
στις αντιστάσεις και ρυθμίζουμε τη σχάρα 
στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.
Στη συνεχεία παίρνουμε 3 πορτοκάλια 
και τα πλένουμε καλά, κατόπιν τα προσθέτουμε 
και τα βράζουμε για μία ώρα. 
Αφού δούμε ότι έχουν μαλακώσει τα κόβουμε
 σε κομμάτια (μαζί με τη φλούδα) αφαιρούμε 
και τα κουκούτσια, αμέσως μετά τα πολτοποιούμε
στο μπλέντερ πολύ καλά και ανακατεύουμε 
μαζί με το ελαιόλαδο.
Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη 
έως ότου αφρατέψουν και ανακατεύουμε 
με το μείγμα απ' το πορτοκάλι στο ίδιο μπολ
 με το μείγμα μας. 
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, 
το μπέϊκιν πάουντερ, το μαχλέπι και το μαστιχέλαιο.
Τοποθετούμε το μείγμα σ’ ένα τσέρκι ή ταψί
 υψηλό διαμέτρου 26 εκ. (υπόψιν το φλουρί). 
Κατόπιν τοποθετούμε το γλυκό σε προθερμασμένο 
φούρνο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις
 για μία ώρα. Αν δείτε πως δεν είναι έτοιμα 
στη 1 ώρα ψήνετε λίγο ακόμα.
Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε 
με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :