Τα διατροφικά στοιχεία που πρέπει να εντάσσονται
στο μενού της εβδομάδας.
Τα επεξεργασμένα ψωμιά, ρύζια, ζυμαρικά
(π.χ. άσπρο ψωμί, άσπρο ρύζι κλπ) αλλά και
οι τυποποιημένοι χυμοί και τα αναψυκτικά
δεν σας παρέχουν τα διατροφικά στοιχεία
που χρειάζεστε, αλλά δεν υπάρχουν μόνο αυτοί
οι υδατάνθρακες.
Προτιμάτε τον φυσικό πλούτο και τη πλούσια
διατροφική αξία των προϊόντων ολικής αλέσεως.
Θα σας γεμίσουν με ενέργεια
και θα σας κρατήσουν σε φόρμα.
Ακολουθεί μια λίστα με τρόφιμα που περιέχουν
τους λεγόμενους «καλούς υδατάνθρακες»,
τους οποίους θα πρέπει να εντάξετε
στο εβδομαδιαίο σας μενού για μια ισορροπημένη
και σωστή διατροφή:
Καλοί Υδατάνθρακες:
- Δημητριακά ολικής αλέσεως
- Ψωμί ολικής αλέσεως*
- Φρούτα
- Λαχανικά
- Ρύζι ολικής αλέσεως
- Βρώμη
- Κριθάρι
- Ξερά φασόλια
- Φακές
- Ζυμαρικά ολικής αλέσεως
* Στο θέμα της ολικής αλέσεως
υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα.
Διάφοροι πονηροί και στο "βωμό του κέρδους"
πλασάρουν σαν ολικής αλέσεως
αλεύρι που έχουν απλά προσθέσει πίτουρο.
Όταν λέμε ολικής αλέσεως στάρι
μιλάμε για όλα τα συστατικά του μέσα.
Το ιδανικό θα ήταν να έχουμε
ένα μηχάνημα που να αλέθουμε μόνοι μας το στάρι
αφού το πλένουμε πολύ καλά πρώτα.
Ακόμη καλύτερα αν το αφήσουμε και 2 ημέρες στο νερό
(απλά υγρό) για να ξεκινήσει η διαδικασία του φύτρου
και μετά αφού το στεγνώσουμε στον φούρνο
(το πολύ 50 βαθμούς)
το αλέσουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου