Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Αυτό είναι το....... κόλπο για να διατηρήσεις τη φέτα για μήνες.

H φέτα είναι το αγαπημένο τυρί των Ελλήνων, ωστόσο
 συχνά μας ξινίζει ή μας χαλάει στο ψυγείο.
Το ιδανικό όταν αγοράζεις φέτα, είναι να παίρνεις μικρή ποσότητα,
 που καταναλώνεται σε 2-3 μέρες, όπως συμβουλεύει 
και ο έμπειρος μάγειρας Ηλίας Μαμαλάκης. 
Ωστόσο, αυτοί που την αγαπούν πολύ, αγοράζουν μεγάλες ποσότητες
 για να μην λείπει από το ψυγείο τους. Πώς συντηρείται όμως;
Το μυστικό για να συντηρήσεις τη φέτα για μεγάλα χρονικά διαστήματα,
 είναι να την αποθηκεύσεις στο ψυγείο καλυμμένη με ελαιόλαδο! 
Και μην νομίζεις ότι πρόκειται για καμία σύγχρονη ανακάλυψη, 
μιας και στην αρχαιότητα το λάδι χρησιμοποιούνταν 
για τη συντήρηση τροφίμων.
Το συγκεκριμένο tip προτείνεται ιδανικά για σκληρή φέτα, 
την οποία όμως πρέπει να σουρώσεις καλά για να μην έχει υγρά.
Επίσης, αν θέλεις να δώσεις ξεχωριστή γεύση στη φέτα σου, 
μπορείς μέσα στο βάζο με το ελαιόλαδο που θα την βάλεις,
 να προσθέσεις και μπαχαρικά ή μυρωδικά της επιλογής σου.
Δικό μας σχόλιο:
Προσωπικά προτιμώ να αγοράζω μικρή ποσότητα
 (για 3 με 4 ημέρες)
να την αφήνω στην συσκευασία που την αγοράζω
 και πάντοτε προτού την σερβίρω να πλένω 
το κομμάτι με νερό για τα όποια τυχόν συντηρητικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :