Στην περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα ή η διάθεση για να κοπεί το καρπούζι,
πολλοί καταφεύγουν σε έλεγχο που γίνεται χτυπώντας το ελαφρά περίπου στη μέση.
υποτίθεται ότι αν το καρπούζι κάνει έναν κούφιο, «καμπανιστό» ήχο
είναι καλής ποιότητας, ενώ αν ο ήχος είναι συμπαγής, δεν θεωρείται ώριμο
και η αγορά αποφεύγεται. Καθώς ο τρόπος αυτός είναι επισφαλής, μερικές φορές
όταν το φρούτο δεν αποδειχτεί ικανοποιητικής ποιότητας ακούγεται η φράση
«μάπα το καρπούζι» (η φράση αυτή χρησιμοποιείται και μεταφορικά),
δηλαδή ότι είναι εσωτερικά άσπρο (άγουρο) ή άγλυκο σαν λάχανο (μάπα).
Πολλοί νομίζουν ότι το καρπούζι δεν έχει θρεπτικές ουσίες
ή βιταμίνες όπως άλλα φρούτα και λαχανικά.
Έτσι έχει επικρατήσει η άποψη ότι το καρπούζι
προσφέρει μόνο νερό και ζάχαρη.
Όμως ποια είναι η αλήθεια σχετικά με το καρπούζι;
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου