Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Ποια Η Αλήθεια Για Το «Δωδεκάθεο»; Τι Γνώριζαν Οι Αρχαίοι Έλληνες;





Απαραίτητη διευκρίνηση:
Όλα τα άρθρα γνώμης δεν εκφράζουν 
απαραίτητα και την δική μας άποψη αλλά 
τα δημοσιοποιούμε για να γίνουν αφορμή
για διάλογο και μόνο.

4 σχόλια :

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

Εμένα μια χαρά μού φαίνεται να τα συνδέει ο Λιακόπουλος, τα στοιχεία αυτά. Συμφωνούσα δε ανέκαθεν με πολλά από αυτά, όπως την Τριαδικότητα του Ανωτέρου Όντος, η οποία συνάδει με την Αγία Τριάδα, πράγμα που αποδεικνύει ότι ο Χριστιανισμός έγινε εύκολα αποδεκτός από τους Έλληνες (από τους πραγματικούς Έλληνες, γιατί οι ψευτο-εθνικοί ή "Έλληνες"-Ελληνόφωνοι, δηλαδή οι Γεφυραίοι, είναι που προσπαθούσαν να καθιερώσουν το Δωδεκάθεο) γιατί οι πατρώες θρησκευτικές πεποιθήσεις των ήταν παρόμοιες.

Kartsonakis Pan είπε...

Αυτό το παραμύθι με τους τελευταίους πολύ κυκλοφορεί. Δηλαδή και για να καταλάβω κι εγώ. Οι αρχαίοι Έλληνες (ο λαός) που πίστευε τον Δία, Ποσειδώνα κλπ ήταν απλά ελληνόφωνοι; Γεφυραίοι ποιοι ήταν;

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

Για να μην παρεξηγούμαστε.. (νομίζω υπάρχει και στο κείμενο), οι Έλληνες μια χαρά τιμούσαν (όχι λάτρευαν) τον κάθε θεό/α ξεχωριστά. Μόνο που δεν ήσαν 12. Ήταν πάρα πολλοί, και ήσαν κατά κάποιο τρόπο "περιφερειακοί" σε σχέση με την βασική τους πίστη, το Έν το Πάν. Είχαν θέση των σημερινών Αγίων αν θες. Αυτό λοιπόν το πακέτο, που μόλις περιέγραψα, υπερασπίστηκε και ο Σωκράτης, γι αυτό και τον έφαγαν. Γιατί τότε η Αθήνα ήταν όπως το σημερινό "Κράτος των Αθηνών", κι ελπίζω να κατανοείτε τον όρο. Και καθόλου "παραμύθι που κυκλοφορεί" δεν είναι οι Γεφυραίοι. Η βασική συνοικία τους ήταν επίσης εκεί που είναι σήμερα το ΚΙΣΕ. Οι Αλκμεωνίδες ήταν από αυτό το σινάφι, ακόμα και ο Περικλής, ο Α.Παπανδρέου της εποχής. Οι Πεισιστρατίδαι ήσαν μια πατριωτική παρένθεση σαν τους Απριλιανούς συνταγματάρχες και τον Μεταξά.
Πολλά ταιριάζουν από εκείνη την εποχή στην σημερινή. Βλέπετε τί προδοσία υπάρχει με το σκοπιανό και το όνομα της Μακεδονίας μας. Τα ίδια και τότε. Σημερα μια κυβέρνηση εξαγορασμένων από τον Σιωνισμό σκουληκιών, πάει να διχοτομήσει τηυ χώρα, ακούνε το "Μακεδονία Ξακουστή" και βγάζουν αφρούς σαν δαιμονισμένοι της Καμπάλα. Τότε μισούσαν θανάσιμα στην Αθήνα τον Φίλιππο, ακόμα και τον Αριστοτέλη που είχε αναλάβει την εκπαίδευση του Αλέξανδρου. Τον μισούσαν παρουσιάζοντάς τον ως κατακτητή, ενώ ήθελε να ενώσει τα ελληνικά φύλα (τα οποία αλληλοσπαράσσονταν) κάτω από μια ενιαία Εθνική συνείδηση, ώστε να ανταπεξέλθουν και στο κάλεσμα μιας κοινής εκστρατείας κατά των Περσών. Και δεν είχε κανένα συμφέρον από όλο αυτό. Η Μακεδόνες εξόρυσσαν το χρυσάφι τους, είχαν οικονομική ευρωστία, δεν χρωστούσαν σε κανένα. Όλες όμως οι άλλες πόλεις-κράτη χρωστούσαν τα μαλλιά της κεφαλής τους από τα δάνεια που είχαν πάρει από τους Πέρσες (βλ. ΕΚΤ σήμερα).

Έχω πολλά ακόμα να σάς πω και να τα αντιπαραβάλλω με την σημερινή κατάσταση. Χρόνο όμως έχω ελάχιστο. Αν σάς ενδιαφέρει το θέμα, συνεχίζουμε την συζήτηση, ελπίζω αύριο.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Kartsonakis Pan είπε...

βεβαίως...και με ενδιαφέρει...αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι συνήθως κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου.