Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές. Ο καιρός το Πάσχα.

Από την Κυριακή των Βαΐων αλλάζει το σκηνικό του καιρού, 
αφού θα σημειωθεί αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και βροχές, οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί ενώ η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε πτώση 5 με 6 βαθμούς. Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν σε ολόκληρη τη χώρα ενώ δεν αποκλείεται να πέσουν και χιόνια στα ορεινά της Πίνδου.

 Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ. Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και τη Μεγάλη Δευτέρα με βροχές και τη θερμοκρασία να διατηρείται στα ίδια χαμηλά ,για την εποχή, επίπεδα. Βελτίωση του καιρού αναμένουμε από το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης έως και τη Μεγάλη Πέμπτη. 
<Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με ελάχιστες νεφώσεις, ενώ το τριήμερο της Μεγάλης Εβδομάδας θα κυλήσει χωρίς βροχές στις πεδινές και αστικές περιοχές. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες μπόρες στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Στις θάλασσες οι άνεμοι θα αγγίξουν τα 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Γενικά καλό καιρό αναμένουμε τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο. Στις νοτιότερες και ανατολικές περιοχές ο καιρός θα είναι καλός με ηλιοφάνεια ενώ άστατος θα διατηρηθεί ο καιρός στη βόρεια κυρίως Ελλάδα όπου περιμένουμε βροχές και μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα. 
Την Κυριακή του Πάσχα περιμένουμε άνοδο της θερμοκρασίας που θα φτάσει του 22 και 23 βαθμούς κελσίου. Οι ήπιους ανέμους και άστατο καιρό κυρίως στη βόρεια Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :