Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Η καταστολή οδήγησε σε εγκληματίες!

Ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών στην Αυστραλία, τον οποίον κήρυξε με πολλές τυμπανοκρουσίες η κυβέρνηση Χάουαρντ πριν μια δεκαετία, απέτυχε σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα. Την έρευνα πραγματοποίησε ομάδα ειδικών, για λογαριασμό του οργανισμού Australia21 και προετοίμασε μια έκθεση.
Η έκθεση καλεί την πολιτική ηγεσία της χώρας να παραμερίσει τα ταμπού που έχει κατά της νομιμοποίησης των ναρκωτικών ουσιών και να σκεφτεί νέους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος. 
Τα σκληρά μέτρα και η αστυνομική καταστολή που εφαρμόστηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, όχι μόνο απέτυχε αλλά συνέβαλε στη δημιουργία εγκληματικών και πολλών παράνομων κυκλωμάτων.
Για το ίδιο θέμα μια σειρά προσωπικότητες της Αυστραλίας, όπως για παράδειγμα ο πρώην πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας και νυν υπουργός Εξωτερικών, γερουσιαστής Μπομπ Καρ, ο πρώην αρχηγός της ομοσπονδιακής Αστυνομίας, Μικ Πάλμερ, ο πρώην υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Χάουαρντ, Μάικλ Γούτριτζ, πρώην δημόσιοι κατήγοροι και αστυνομικοί, υποστηρίζουν ότι ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών απέτυχε με αποτέλεσμα τα ναρκωτικά να σκοτώνουν και να μετατρέπουν σε εγκληματίες τους νέους.
Ο γερουσιαστής Καρ είχε ενταχθεί στην παραπάνω ομάδα που ζητά την επανεξέταση της στάσης των αρχών απέναντι στα ναρκωτικά, πριν επανέλθει ενεργά στην πολιτική και αναλάβει επικεφαλής του αυστραλιανού υπουργείου Εξωτερικών. Αναφερόμενος στο καυτό αυτό κοινωνικό πρόβλημα είπε ότι δεν πιστεύει ότι κυνηγώντας τους χρήστες μαριχουάνας πιάνουν τόπο οι προσπάθειες της αστυνομίας. «Όταν ήμουν ακόμα πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας είχα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κυνηγώντας τους χρήστες μαριχουάνας η αστυνομία δεν οδηγούμεθα πουθενά», ανέφερε.
Παράλληλα, πληθαίνουν οι φωνές και στην Αυστραλία που ισχυρίζονται ότι η καταστολή δεν οδηγεί πουθενά και έχει έρθει ώρα να προχωρήσει η χώρα στη νομιμοποίηση και τη φορολόγηση των ναρκωτικών ουσιών, καθώς πιστεύουν ότι η νομιμοποίηση είναι ο μόνος ενδεδειγμένος τρόπος να αντιμετωπιστεί η μάστιγα των ναρκωτικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια :