Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Ακόμα και τώρα συνεχίζεται το αλαλούμ με τις τροπολογίες.

Επιχειρήθηκε να περάσει ρύθμιση χωρίς να έχει ενημερωθεί
 η Τράπεζα της Ελλάδος.

Δεν έχουν τελειωμό οι «πρωτοβουλίες», που αναλαμβάνουν την τελευταία στιγμή οι εκπρόσωποι του έθνους, χωρίς προηγουμένως να έχουν διασφαλίσει την τήρηση των διαδικασιών.
Μετά από την γκάφα Κουτρουμάνη με τη ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, σειρά είχε χθες τροπολογία, που κατέθεσε το ΚΚΕ, και η οποία ζητούσε να μεταφερθούν στην Εθνική Τράπεζα όλοι οι εργαζόμενοι των υπό εκκαθάριση συνεταιριστικών τραπεζών, δηλαδή της Λαμίας, της Αχαΐας και της Λέσβου. Μάλιστα, ζητήθηκε από τον κύριο Παφίλη να συμπεριληφθούν και όσοι έχουν απολυθεί, λόγω αυτής της εξέλιξης.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, έσπευσε αμέσως και απάντησε στο βουλευτή του ΚΚΕ ότι θα ικανοποιήσει το αίτημά του και προχώρησε, μάλιστα, σε συγκεκριμένη διατύπωση, ώστε αυτή να καταχωρηθεί στα πρακτικά της Βουλής.
Με βάση αυτή τη ρύθμιση, οι 200 εργαζόμενοι των τριών τραπεζών θα απασχολούνταν πλέον στην Εθνική Τράπεζα. Οι εκπρόσωποί μας, όμως, στο κοινοβούλιο λογάριαζαν χωρίς τον... ξενοδόχο.

Δηλαδή, την Εθνική Τράπεζα (που να σημειωθεί ότι είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο και η διοίκησή της λογοδοτεί στους μετόχους της), την Τράπεζα της Ελλάδος και κατ΄ επέκταση την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που πρέπει να ενημερώνεται για τέτοια νομοθετήματα.
Μόλις έγινε γνωστή η συγκεκριμένη εξέλιξη, προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις από αυτές τις πλευρές, ενώ ενοχλημένος φέρεται να ήταν και ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, αλλά και η πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, που επίσης δεν είχε ενημερωθεί.
Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως είχε υπάρξει συνεννόηση των δύο κομμάτων με τον πρόεδρο της Εθνικής, Βασίλη Ράπανο, να υπάρξει μέριμνα ώστε οι εργαζόμενοι αυτοί να έχουν προτεραιότητα σε περίπτωση που η ΕΤΕ χρειαστεί προσωπικό, έστω και με τη μορφή της ενοικίασης.
Κατόπιν όλων αυτών, η τροπολογία δεν πέρασε. Καταγράφηκε, όμως, για ακόμη μια φορά η επιπολαιότητα και η σπουδή κάποιων βουλευτών να περάσουν ρυθμίσεις, χωρίς να έχουν ακολουθήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια :