Η τιμή στo σουβλάκι συνεχίζει να ανεβαίνει και πλέον
το αγαπημένο έδεσμα των Ελλήνων
δεν αποτελεί φθηνή επιλογή.
Τα έξοδα των ψητοπωλών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού
είναι αυξημένα.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN TV, η τιμή για ένα σουβλάκι
έχει ανέβει με το μέσο κόστος να βρίσκεται λίγο κάτω από τα τρία ευρώ.
Χαρακτηριστικό είναι πως από τα 2,40 ευρώ, που κόστιζε το σουβλάκι
τον περσινό Απρίλιο, η τιμή του «σκαρφάλωσε»
ακόμη και στα 2,80 ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2020.
Τον Απρίλιο του 2019, η τιμή του ολλανδικού χοιρινού
ήταν 1,39 ευρώ το κιλό και πλέον έχει πέσει στο 1,04 ευρώ,
όμως η τιμή στο σουβλάκι παραμένει στα ύψη
παρά και τη μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13%.
Ο πρόεδρος ψητοπωλείων Αθήνας μιλώντας στην κάμερα του Open
ανέφερε ότι οι τιμές ήταν σταθερές για 9 χρόνια.
«Λογικό είναι να προσπαθήσεις να πάρεις ένα μικρό κέρδος
για να επιζήσεις», υποστήριξε, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος
βιομηχανίας παραγωγής γύρου, Νικόλαος Λουστός, τόνισε, ότι
τα έξοδα των ψητοπωλών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού
είναι αυξημένα.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου