Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

3 από τα ισχυρότερα αντιβιοτικά για τα οποία δεν χρειάζεστε συνταγή!

Έλαιο ρίγανης
Αυτό το έλαιο  λαμβάνεται από τα φύλλα της ρίγανης. 
Το άρωμα του συνδυάζετε άψογα με πολλά πιάτα. Βασισμένο σε πολλές μελέτες, 
το έλαιο ρίγανης είναι ένας πολύ ισχυρός μαχητής, για την καταπολέμηση 
των λοιμώξεων. Αυτό το έλαιο έχει αυτές τις μεγάλες ιδιότητες λόγω 
ενός συστατικού που ονομάζεται καρβακρόλη.
Σύμφωνα με έρευνα από το πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν το αιθέριο έλαιο ρίγανης, 
μπορεί να βοηθήσει στην αναστολή της ανάπτυξης πολλών βακτηρίων και μυκήτων, συμπεριλαμβανομένων αυτών που προκαλούν τροφιμογενείς λοιμώξεις.
 Η μελέτη έδειξε πως η ρίγανη σκοτώνει τα μικρόβια με τον ίδιο περίπου τρόπο
 που το κάνουν τα αντιβιοτικά όπως η πενικιλίνη,
η στρεπτομυκίνη και η βανκομυκίνη. 
Επιπλέον, το έλαιο της ρίγανης αναστέλλει την ανάπτυξη των ζυμομυκήτων, συμπεριλαμβανομένου του candida albicans,  που μπορεί να προκαλέσει κολπίτιδα 
ή στοματικές λοιμώξεις.
Μια πολύ μικρή δόση από αυτό το έλαιο έχει καταπληκτική αντιβακτηριακές 
ιδιότητες ενάντια σε 25 διαφορετικά είδη βακτηρίων.

Δοσολογία: Πιείτε 1 έως 4 σταγόνες από αιθέριο έλαιο ρίγανης διαλυμένο
 σε ένα φλιτζάνι τσάι ή ένα ποτήρι χυμό. 
Θα πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία τρεις φορές την ημέρα.
Χιλιάδες χρόνια πριν οι καρποί της φύσης
 χρησιμοποιήθηκαν για την υγειονομική περίθαλψη 
και τη θεραπεία των διαφόρων ασθενειών.
 Πολλά φάρμακα της σύγχρονης ιατρικής βασίζονται 
ακριβώς στις ρίζες, τα άνθη, τα φύλλα
 και τα φρούτα που βρίσκονται στη φύση.
Αν θέλετε να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας
 σύστημα φυσικά, θα πρέπει να αναζητήσετε
 τα τρία ισχυρότερα αντιβιοτικά για τα οποία 
δεν χρειάζεται συνταγή.
Πιπεριές τσίλι
Καυτερές πιπεριές, επίσης γνωστή ως τσίλι, ζεστό ή κόκκινο πιπέρι,
 είναι ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας της Ασίας ως μαγειρικό συστατικό
 και στην παραδοσιακή ιατρική.

Αυτό το μπαχαρικό έχει μια πικάντικη, αλλά διακριτική γεύση. Μπορεί
 να συνδυαστεί με πολλά πιάτα και επιδόρπια και χρησιμοποιείται συνήθως
 αποξηραμένο ή σε μορφή σκόνης.
Αυτές οι πιπεριές «έχουν μια ποικιλία από ισχυρές ιδιότητες.
Οι θεραπευτικές ουσίες του πιπεριού προέρχονται από φλαβανοειδή 
και τα καρωτινοειδή, καθώς επίσης και τις βιταμίνες Α και C, την καψαϊκίνη
 και άλλες καψαϊκινοειδείς ενώσεις. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες βοηθούν το σώμα 
να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να παλέψει τους ελεύθερους ριζοσπάστες.
Θεραπευτικές ιδιότητες και χρήσεις
Η καψαϊκίνη δρα και σαν τοπικό αναισθητικό για αυτό χρησιμοποιείτε 
και σε πολλά έμπλαστρα και αλοιφές για την ανακούφιση των πόνων.
 Τελευταίες έρευνες έδειξαν σε πειράματα στα εργαστήρια, ότι καταπολεμά 
τους καρκίνους στο πάγκρεας και στον προστάτη 
αλλά αυτό σε πειραματικό στάδιο ακόμα..
Οι καυτερές πιπεριές μπορούν να βοηθήσουν στο να ρυθμίζουν την πίεση,
 να αυξάνουν την κυκλοφορία, να κατεβάζουν την χοληστερίνη, να εμποδίζουν
 την αρτηριοσκλήρυνση και να σταματάνε την αιμορραγία
Ακόμα μπορούν να ανακουφίζουν και να βοηθούν, σε πόνους στην πλάτη 
ή σε εξαρθρώματα , στο πονόδοντο, στο πονοκέφαλο, σε κρυολογήματα,
 σε γαστρεντερικά προβλήματα, στην ψωρίαση και στην αρθρίτιδα.
Διευκολύνουν την πέψη, βοηθούν στην ισορροπία του μεταβολισμού 
και στην απώλεια βάρους.
Εμποδίζουν και βοηθούν στα εγκεφαλικά και τις καρδιακές προσβολές.

Δοσολογία: Καταναλώστε ½ κουταλιά του γλυκού ημερησίως, ως προσθήκη στο γεύμα.
Σκόρδο
Το σκόρδο είναι ο βασιλιάς των λαχανικών. 
Η έντονη γεύση και το άρωμα του κάνει αυτό το λαχανικό τέλειο καρύκευμα. 
Το σκόρδο έχει πολλές ισχυρές ιδιότητες. 
Είναι ένα ισχυρό φυσικό αντιβιοτικό που δεν καταστρέφει τα υγιή βακτήρια μας,
 σε αντίθεση με τα αντιβιοτικά που αγοράζονται στο φαρμακείο.
Αν θέλετε να ζήσετε μια μακρά ζωή γεμάτη ενεργητικότητα και υγεία, τροφοδοτήστε
 τα κύτταρα σας με σκόρδο – το πανάρχαιο βότανο 
με τις ιαματικές ιδιότητες- που χρησιμοποιείται πάνω από 10.000 χιλιάδες χρόνια
 ως τονωτικό και θεραπευτικό για όλες σχεδόν τις ασθένειες. 
Η επιστήμη μόλις τώρα αρχίζει να ανακαλύπτει γιατί συμβαίνει αυτό. 
Ο βολβός του σκόρδου περιέχει τουλάχιστον τετρακόσιες χημικές ουσίες 
μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες, 
οι οποίες προσδίδουν στο σκόρδο τις εκπληκτικές, ισχυρές ιδιότητες του
 στην προφύλαξη των κυττάρων από τις οξειδωτικές βλάβες
 και στην προστασία ολοκλήρου του σώματος από την πρόωρη γήρανση.
Το σκόρδο έχει μια ισχυρή αντιβακτηριακή δράση και μπορεί να θεραπεύσει
 με επιτυχία μύκητες και ιούς. Το γεγονός αυτό καθιστά το σκόρδο
 πολύ αποτελεσματικό στη θεραπεία κατά της γρίπης και του κρυολογήματος.

Δοσολογία: Θα "πρέπει να" τρώτε 2-4 σκελίδες σκόρδου ημερησίως, 
κατά προτίμηση ως προσθήκη σε πιάτα ή σαλάτες.
healthyfoodstar.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :