Το ποπ κορν, το πιο δημοφιλές snack σήμερα, ήταν
γνωστό ακόμη και στους κατοίκους των σπηλαίων.
Το παλαιότερο εύρημα που έχει ανακαλυφθεί χρονολογείται
το 3600 π.Χ. και ανακαλύφθηκε το 1948 – 1950 στη σπηλιά Bazacharit
στο Νέο Μεξικό. Η μεταβολή της μάζας του σπόρου του καλαμποκιού
κατά την θερμική του επεξεργασία ήταν γνωστή από τότε.
Η χρήση του δεν είχε να κάνει μόνο με τη διατροφική του αξία
καθώς παρασκεύαζαν με αυτό σούπες και ποτά,
αλλά χρησιμοποιούνταν και σαν τελετουργικό εργαλείο
σε θρησκευτικές τελετές.
Το συναντάμε πολύ έντονα σε τελετές των Αζτέκων Ινδιάνων
στο Νέο Μεξικό αλλά και στο Περού.
Οι ιθαγενείς το επεξεργάζονταν είτε τοποθετώντας σπόρους
καλαμποκιού επάνω σε κλαδιά και εν συνεχεία τα τοποθετούσαν
σε γυμνή φλόγα, είτε ανακατεύοντας τους σπόρους με άμμο
που στη συνέχεια την θέρμαιναν με φωτιά.
Το ποπ κορν περιέχει πολλές φυτικές ίνες
και αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν
να βοηθήσουν στην πρόληψη ορισμένων
σοβαρών παθήσεων υγείας.
Εκτός από αυτά τα βασικά συστατικά,
τα θρεπτικά συστατικά του ποπ κορν είναι:
Φολικό οξύ (Βιταμίνη Β9)
Νιασίνη (Βιταμίνη Β3)
Ριβοφλαβίνη (Βιταμίνη Β2)
Θειαμίνη (Βιταμίνη Β1)
Παντοθενικό οξύ (Βιταμίνη Β5)
Πυριδοξίνη (Βιταμίνη Β6)
Βιταμίνη Α
Βιταμίνη Ε
Βιταμίνη Κ


Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου